Bulgurlu Tavuklu En Şifalı Çorba Tarifi! Başbaşı Bulguru İle Yapılan Enfes Çorba Malzemeleri Neler?
Bulgurlu Tavuklu En Şifalı Çorba Tarifi! Başbaşı Bulguru İle Yapılan Enfes Çorba Malzemeleri Neler?
Her seferinde terbiyeli hazırladığınız tavuk çorbasını bu kez sebzeli ve bulgur denemeye ne dersiniz? Dövme veya aşurelik buğdaya benzeyen baş başı bulgur olarak da bilinen iri taneli bulgurla hazırladığımız bu çorbanın hem lif oranı çok yüksek hem de nefis kış sebzeleriyle şifa oldu. Et veya köfte ile de hazırlayabileceğiniz nefis bir çorba tarifi bu. Pişmesi uzun sürse de lezzeti damağınızda bir bayram havası yaratacak ve her kaşığı şifa olacak.
Bulgurlu Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur (iri taneli veya başbaşı tipi)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet tavuk kalça
- 2 adet defne yaprağı
- 2 litre su
- 2 adet havuç
- 2 adet patates (orta boy)
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1çay kaşığı karabiber
- ½ adet limon
- 2 yemek kaşığı ayıklanmış dereotu
Bulgurlu Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Bulgurları suda bekletip hafifçe şişmelerini bekleyin. Hafifçe şiştikten sonra suyunu süzüp kenara alın.
Tereyağını tencereye alarak eritin ve bulguru ekleyip hafifçe kavurmaya başlayın. Tavuk parçalarını üzerine ekleyin ve suyu da koyup kısık ateşte defne yapraklarını da ekleyerek kaynamaya bırakın. Tavuk parçaları pişerken yüzeyde biriken köpükleri alarak pişirmeye devam edin.
Tencerede tavuklar pişerken havuç, soğan ve patatesi küp küp doğrayın. Sarımsakları da ince ince kesin. Bir tavaya zeytinyağını döküp ısıtın sırayla soğan, havuç ve patatesi ekleyerek sotelemeye başlayın. Tavuk kalça kemiğinden ayrılmaya başladığında, tavuk göğsünü ve kalçayı bir kevgir yardımıyla tencereden alın ve didiklemek için ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin. Bu sırada tavada yarı sotelediğiniz sebzeleri tenceredeki çorba suyuna ekleyin.
Tavuk etlerini didikleyin, kemiği ayırın ve tekrar çorba tenceresine alın. Orta-kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya dek pişirin. Suyunu çok çektiği takdirde su ilavesi yapın.
Sebzeler yumuşayıp kıvama geldiğinde ocağı kısın. Limon suyunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın. Servis etmeden defne yapraklarını çıkarın ve üzerine dereotunu serpin.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.