MASTERCHEF en iyi tantuni tarifi! Tantuni nasıl pişirilir, malzemeleri neler?
MasterChef Tantuni nasıl yapılır? MasterChef yarışmasında 11 Kasım günü, kaptanlık oyununda en iyi tantuni yapan yarışmacı bu haftanın mavi takım kaptanı seçiliyor. Tantuni nasıl yapılır, malzemeleri neler? Tantuni tarifi nedir?
Tantuni tarifi ve Tantuni nasıl yapılır merak ediliyor. Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef yarışmasına bu akşam en iyi tantuni yapan mavi takım kaptanı oluyor. Tantuni nasıl yapılır, malzemeleri neler? Detaylar haberimizdedir…
TANTUNİ MALZEMELERİ NELER?
500 gram dana eti (tercihen antrikot ya da döş kullanılır, ince ince doğranmış)
1 adet soğan (ince doğranmış)
2 adet yeşil biber (ince doğranmış)
2-3 diş sarımsak (isteğe bağlı, ince doğranmış)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kararbiber
Yarım limon suyu
Lavaş ekmeği (servis için)
Garnitür İçin:
Doğranmış domates
İnce doğranmış marulları
Tuz, nar ekşisi ve isteğe bağlı sumak
TANTUNİ NASIL YAPILIR?
Etin ince ince doğranmış parçalarını bir tavada sıvı yağ ile kavurun. Etler suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin. Soğanı ve biberleri doğrayıp etin içine ekleyin. Ardından sarımsak ve baharatları (tuz, pul biber, karabiber) da ekleyerek birkaç dakika daha pişirin. Etler ve sebzeler iyice karıştığında, limon suyunu da sıkıp karıştırın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.