PCI Checklist, siber güvenlik tehditlerine küresel çapta çözüm üretecek
Visa, Mastercard ve American Express gibi ödeme sistemi devlerinin 2006 yılında ödeme ekosisteminde artış gösteren siber güvenlik açıklarının risklerini ele almak üzere kurduğu Ödeme Kartları Endüstrisi Güvenlik Standartları...
Visa, Mastercard ve American Express gibi ödeme sistemi devlerinin 2006 yılında ödeme ekosisteminde artış gösteren siber güvenlik açıklarının risklerini ele almak üzere kurduğu Ödeme Kartları Endüstrisi Güvenlik Standartları Konseyi; PCI Checklist’i bünyesine dahil etti. Banka, ödeme kuruluşlarının üye işyeri ve e-ticaret sitelerinin siber güvenlik risklerini ölçümlendiren PCI Checklist, bu üyelikle gelecekte oluşabilecek yeni tehditlere küresel çapta çözüm üretecek.
"Avrupa ve Orta Doğu açılımlarımızı hızlandıracağına inanıyoruz"
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan PCI Checklist Kurucu Ortağı ve CEO’su Kıvanç Harputlu şöyle konuştu:
“PCI Checklist olarak hızlı büyümemizin ve elde ettiğimiz başarılarımızın arkasında yatan önemli bir neden de kurduğumuz güçlü iş ortaklıklarımız. Dünyada sektörün en önemli oyuncularının yer aldığı Ödeme Kartları Endüstrisi Güvenlik Standartları Konseyi’ne üye olmamız bizler için oldukça önemli bir gelişme. Küresel anlamda çevrimiçi ödeme güvenliğinin ve PCI Güvenlik Standartları’nın geliştirilmesinde, ilgili diğer paydaşlarla iş birliği içerisinde yer alacağız. Visa, MasterCard, Amerikan Express gibi kart üreticileri tarafından kurulan ve finansal güvenlik sektörünün önde gelenlerinin yer aldığı Konsey, gelişen tehditler ışığında ödeme güvenliği hakkında güncel stratejiler tasarlıyor ve uyguluyor. PCI Güvenlik Standartlarının küresel olarak uygulanmasında, PCI Konseyi’nin bir parçası olarak daha etkin olacağız. Kendi tecrübemizi, çalışmalarımızı ve en iyi uygulamaları PCI Konseyi ve topluluğuyla ele alacağız. Çevrimiçi ödeme sistemi güvenliğinin en zayıf halkası olan üye işyerlerine yönelik geliştirdiğimiz siber güvenlik risk ve uyumluluk stratejimizi küresel çapta geliştirerek çözümlerin sağlanmasına katkıda bulunacağız. Bu gelişmenin Avrupa ve Orta Doğu pazarlarındaki açılımlarımızı hızlandıracağına inanıyoruz.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.