Emtia ve para piyasası

Emtia ve para piyasası

BRENT Çin’in açılmasının pozitif etkisiyle Brent petrol yükseliş hareketini Cuma günüde sürdürerek 27 Şubat-3 Mart haftasını totalde %3.49 değer kazanmasıyla 85.82 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Haftaya ise negatif...

BRENT Çin’in açılmasının pozitif etkisiyle Brent petrol yükseliş hareketini Cuma günüde sürdürerek 27 Şubat-3 Mart haftasını totalde %3.49 değer kazanmasıyla 85.82 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Haftaya ise negatif seyirle başlayan Brentin teknik göstergelerine baktığımızda güç kaybı izlenmektedir. Kısa vadeli görünüm açısından 83.20 desteğinin üzerindeki kapanışlar önemli. Bu desteğin kırılması durumunda ise geri çekilme hızlanabileceğinden dolayı 79.00 ve 77.80 seviyeleri alt destek noktaları olarak takip edilebilir. Yükseliş hareketinin devamı açısından ise ilk direnç noktası olarak 86.90 direnci izlenebilir.

ONS/ALTIN “XAUUSD” Dolar endeksi ve ABD tahvil getirilerindeki düşüşün etkisiyle haftanın son iş gününde %1.04 değer kazanan Ons altın 27 Şubat-3 Mart haftasında %2.41 değer kazanarak 1855.28 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Teknik göstergelere baktığımızda ise bazı kısa vadeli indikatörlerde zayıflama görülmesine rağmen kesin bir bozulmadan söz edemeyiz. 1861 direncinin kırılması Ons Altında yükselişin devamı açısından önemini koruyor. Bu direncin geçilememesi durumunda Ons Altında zayıflama hareketleri görülebilir. 1804 seviyesini ise ilk destek noktası olarak takip edebiliriz. Bu desteğin kırılması durumunda geri çekilme hareketi görülebilir.

GRAM ALTIN Bir süredir bant içinde hareket eden Gram Altın haftalık bazda %2.52 değer kazanarak 27 Şubat-3 Mart haftasını 1126,84 seviyesinden tamamladı. 1120 direncini kıran Gram Altında ilk direnç noktası olarak 1144 seviyesini izleyeceğiz. Yükseliş hareketinin devamı açısından bu direncin üzerinde kapanış gerçekleştirmesi gerekmekte. 1161 ve 1185 seviyeleri ise üst direnç noktaları olarak hedeflenebilir. İlk destek noktası olarak 1094 seviyesi verilebilir. Bu desteğin üzerindeki kapanışları ise kısa vadeli görünüm açısından olumlu görmekteyiz.

GÜMÜŞ “XAGUSD” Cuma günü yukarı yönlü hareketini devam ettiren Gümüş haftalık bazda %2.36 değer kazanarak ardından 21.25$ seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bazı kısa vadeli teknik göstergelerde zayıflama görülmesine rağmen kesin bir bozulmadan söz edemeyiz. 20.40$ seviyesinin üzerindeki kapanışları olumlu buluyoruz. Ancak bu desteğin kırılması durumunda zayıflama hareketleri görülebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 22.00$ seviyesini ilk direnç noktası olarak izleyeceğiz. Bu direncin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda yükseliş hareketi hızlanabilir.

EUR/USD EUR/USD paritesi cuma günü yükseliş göstermesinin ardından haftalık bazda %0.83 değer kazanarak 1.0634 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Dar bant içinde hareket eden paritede ilk destek noktası olarak bu bandın alt desteği konumunda olan 1.0530 seviyesini izleyebiliriz. Bu desteğin üzerinde gerçekleşebilecek kapanışları olumlu iken bu desteğin kırılması durumunda güç kaybı hızlanabilir. İlk direnç noktası olarak ise 1.0690 seviyesi takip edilebilir. 1.0690 direncinin aşılması durumunda yükseliş hareketi ivme kazanabilir.

DXY (Dolar Endeksi) Zayıf tepki hareketlerinin görüldüğü DXY Endeksinde Cuma günün ki geri çekilmenin ardından 27 Şubat-3 Mart haftasını %0.69 değer kaybederek 104.57 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Teknik göstergelere baktığımızda ise genelinde güç kaybı izlenmektedir. Kısa vadeli yükseliş trendinin desteği konumunda olan 104.05 seviyesini ilk destek noktası olarak verebiliriz.Bu desteğin kırılması durumunda geri çekilme hız kazanabilir. 103.00 ve 101.50 seviyelerini alt destek noktaları olarak izleyebiliriz. İlk direnç noktası olarak ise 105.20 seviyesini izleyeceğiz.

Kaynak: A1 Capital

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.