Alışverişte yeni trend: “Satın alma, kirala!”
Dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla birlikte yükselişe geçen e-ticaret, tüketici davranışlarına yön veriyor. Birçok kişi alışverişlerini artık çevrimiçi platformlar aracılığıyla yapıyor. Çevrimiçi platformlardaki geniş...
Dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla birlikte yükselişe geçen e-ticaret, tüketici davranışlarına yön veriyor. Birçok kişi alışverişlerini artık çevrimiçi platformlar aracılığıyla yapıyor. Çevrimiçi platformlardaki geniş ürün yelpazesi tüketiciler için alternatif oluştururken, bir yandan da satın alma kararlarını zorlaştırıyor ve tüketicilerin doğru ürünü seçmelerini güçleştiriyor. Bu belirsizliğin önüne geçmek ve kendileri için en doğru ürüne ulaşmak isteyen tüketiciler ise çözümü satın almak yerine kiralamakta buluyor. The Business Research Company’nin araştırması 2022’yi 156,66 milyar dolarla kapatması beklenen küresel ürün kiralama pazarının 2026’da 208,37 milyar dolara ulaşacağına işaret ederken, 2006’dan bu yana teknoloji geliştirme hizmeti veren yerli şirket Porte, yeni kiralama pazar yeri uygulaması ORTAK ile alışveriş deneyimine yeni bir boyut kazandırıyor.
"Uygulamalarıyla P2P ve B2C kiralamanın önünü açıyorlar"
Çevrimiçi pazar yerlerindeki geniş ürün yelpazesinin yanı sıra pandemiyle birlikte daha çok hissedilmeye başlanan ekonomik dalgalanmaların da tüketicileri kiralık ürünlere yönlendirdiğini söyleyen ORTAK Genel Müdür Yardımcısı Enes Güren, “Tüketiciler arasında popüler olan kiralık konut, araba gibi kategorilere pandemiden sonra yenileri eklendi. Birçok insan artık yalnızca büyük değil, küçük ihtiyaçlarını da kiralayarak karşılamaya başladı. Ürün kiralama hizmeti tüketicilere satın alacakları ürünü deneme ve inceleme fırsatı verirken, kendileri için en doğru ürünü bulmalarına da yardımcı oluyor. Biz de yeni kiralama pazar yeri uygulamamız ile hem ürün kiralamak isteyenlerin tasarruf etmesini hem de sahip olduğu ürünleri kiralamaya sunmak isteyenlerin ek gelir kazanmasını sağlayarak kullanıcılarımızın alışveriş deneyimini değiştiriyoruz. Bunun yanı sıra ülkemizdeki P2P (eşten eşe) ve B2C (kurumdan kişiye) kiralama pazarının da önünü açıyoruz.” dedi.
"Kullanıcılar hem gereksiz masraflardan kaçınıyor hem de ek gelir elde ediyor"
Enes Güren, platformlarının avantajlarını şu sözlerle paylaştı:
“Kullanıcılar, ORTAK sayesinde kısa süreli ihtiyaçları için bir ürünü satın almak zorunda kalmıyor ya da satın alıp da aktif olarak kullanmadıkları ürünlerini kiralayarak ek gelir elde edebiliyor. Bir ürünü satın almadan önce platform üzerinden dilediği süreyle kiralayarak, satın alma kararlarını deneyimlerine göre verebiliyor. Böylece gereksiz masraflardan kaçınırken , bir yandan hem pasif gelir elde edebiliyor, hem de doğal kaynak israfını önleyip sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyor. ”
“Ürün kiralayanların yüde 75’i kiralama süresini uzatmak istiyor”
Kullanıcıların spor, ev/yaşam, araç ve elektronik cihaz kategorilerinde bine yakın ürünü kiralayabildiğinin altını çizen ORTAK Genel Müdür Yardımcısı Enes Güren, “Üyelerimizin, araç ve giysi kategorilerindeki ürünlerin yanı sıra en çok anne - bebek, kamp, elektronik cihaz, akıllı ev aletleri ürünlerine ilgi gösterdiğini kaydediyoruz. Tüketiciler uygulamamız sayesinde alışveriş deneyimlerini değiştirirken, biz de globalde halihazırda büyük bir hacme ulaşan kiralama pazarının yerelde büyümesini sağlıyoruz. 2 ay kadar kısa bir sürede internet sitemize 750 üye kazandık ve 500’ü aşkın rezervasyon talebi aldık. Uygulamamızı 3 bin 500 kişi yükledi ve kiralama işlemini gerçekleştirenlerin yüzde 75’i kiralama süresini uzatmak istedi. Bu da tüketicilerin sistemimizi benimsediğini gösteriyor. Biz de başarımızın rüzgarını arkamıza alarak gelecek dönemde kullanıcılarımız için ürün yelpazemizi genişletmeyi, kategorilerimizi çeşitlendirmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.