Enerji sektöründe robotikleşme rüzgarı

Enerji sektöründe robotikleşme rüzgarı

Yurtiçi ve yurtdışındaki rüzgar enerjisi santrallerine geniş yelpazede servis hizmetleri sunan Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, türbinlerin kanat bakım ve incelemelerinde kullanılan teknolojiler ve uzmanlaşmış ekiplerin çalışmalarıyla...

Yurtiçi ve yurtdışındaki rüzgar enerjisi santrallerine geniş yelpazede servis hizmetleri sunan Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, türbinlerin kanat bakım ve incelemelerinde kullanılan teknolojiler ve uzmanlaşmış ekiplerin çalışmalarıyla sürecin %75 oranında kısaldığını ifade ediyor.

Rüzgar enerjisine yönelimin artmasıyla birlikte rüzgar santrallerinin büyüklüğü ve sayısı da aynı oranda artıyor. Rüzgar türbinlerinde yaşanan herhangi bir problem türbinlerin durmasına ve elektrik üretiminin sekteye uğramasına sebebiyet veriyor. Bu noktada üretimi doğrudan etkileyen kanat yapılarının kondisyonu büyük önem taşıyor. Eski sistemde rüzgar kanat incelemelerinin 1 günü bulabildiğini aktaran Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, yüksekte çalışma platformlarında Ülke Enerji’nin sahip olduğu mobil bakım atölyeleri ve otonom yazılıma sahip drone teknolojileri sayesinde onarım ve inceleme işlemlerinin süresinin %75 oranında azaldığına dikkat çekiyor. Öyle ki bu durum Türk rüzgar enerjisi sektörünün türbin işletme süreçlerinde bakım ve onarım faaliyetlerinden sürdürülebilirlik performansına kadar her ayağında gözle görülür bir farka yol açıyor. Ülke Enerji için mobil bakım atölyeleri de tam donanımlı bir çalışma ortamı için ön koşul olarak görülüyor. Atölyeler, operasyon ekibine zaman kazandırarak bakım ve onarım faaliyetlerini büyük ölçüde hızlandırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.