Bol malzemeli karnıyarık poğaça tarifi geldi. Karın doyurucu bol malzemeli karnıyarık poğaça çay saatlerinizin yeni vazgeçilmezi olacak. İşte karnıyarık poğaça tarifi…
Hazırlama Süresi: 30 dakika
Pişirme Süresi: 20 dakika
(Bu tarif 10 kişiliktir.)
Karnıyarık Poğaça Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 9-10 su bardağı un
İçi için:
- 100 gram beyaz peynir
- 100 gram kaşar peynir (isteğe bağlı)
- 3 adet domates
- 3 adet çarliston biber
Karnıyarık Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak maya,ılık süt, ılık su ve toz şekeri karıştırın. 2 dakika kadar ağzını kapatıp bekleyin daha sonra sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu ilave edip karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek aynı zamanda hamuru yoğurun ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamı elde edene kadar devam edin.
- Elinize hafif yağlayarak hamurdan parçalar koparıp bezeler hazırlayın. Bezeleri elinizle açıp ortasında boşluk bırakarak biraz içten olacak şekilde kenarlarından çizik atın. Hamurun ortasına iç malzemeyi koyup hamurun kenarlarını birleştirin.
- Yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine hamur bezelerini dizin. Temiz bir bezle tepsinin üstünü örtüp 10 dakika mayalanmasını bekleyin.
- Bezelerin üstüne yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece alt üst fansız ayarda poğaçanın altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra temiz bir bezle üzerine örtün bu şekilde poğaçanız daha da yumuşak olacaktır.
Ve poğaçalarınız servise hazır. Yapan herkesin ellerine sağlık, afiyet olsun! Sade poğaça yemekten sıkıldıysanız bu bol malzemeli poğaça tarifini bir denemenizi tavsiye ederiz. Bu bol malzemeli poğaça çay saatlerinizin yeni vazgeçilmezi olacak.Daha fazla yemek tarifi için sitemizi takip etmeyi unutmayın.
Karnıyarık Poğaça Püf Noktası
Poğaçanın pofuduk olmasını istiyorsanız;
iyice yoğurmalısınız, kıvamının ele yapışmadığından emin olmalısınız, hamura şekil verip tepsiye yerleştirdikten sonra 10 dakika mayalandırmak da önemli bir unsur.