Poğaça tüketmeyi o kadar çok seviyoruz ki her sabah çayın yanına pastaneden bir poğaça almadan edemiyoruz fakat sürekli yediğimiz bu poğaça her ne kadar kötü güzel olsa da bizlere kilo aldırıyor. Hem bu lezzetten mahrum kalmak hem de kilo almak istemiyorsanız, kepekli poğaça tarifi tam da size göre. İşte inanılmaz lezzetli ve sağlıklı kepekli poğaça yapımı…
Hazırlama Süresi: 30 dakika
Pişirme Süresi: 25 dakika
(Bu tarif 20 kişiliktir.)
Kepekli Poğaça Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-5,5 su bardağı kepekli un
Üzeri İçin:
- 3-4 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Kepekli Poğaça Yapımı
- Sıvı malzemeleri, mayayı ve şekeri karıştırıp 5 dakika mayayı aktive edin. Daha sonra yoğurdu ekleyin.
- Azar azar unu ilave edip ele yapışmayacak bir hamur kıvamı elde edene kadar yoğurun.
- Hamurunuzu yarım saat mayalamaya bırakın. Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparıp elinizle yuvarlayın ve tepsiye dizin.
- Dizmiş olduğunuz poğaçaların üzerine fırça yardımıyla süt sürüp çörek otu ya da susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında poğaçaları kızarana kadar 25-30 dakika kontrollü bir şekilde pişirin. Ardından poğaçaları fırından çıkarın. Poğaçalar biraz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun, ellerinize sağlık!
Bu kepekli poğaçaları süt ile birlikte tüketmenizi tavsiye ederiz. Bu poğaça tarifi sayesinde hem sevdiğiniz lezzetten mahrum kalmıyor hem de kilo almıyorsunuz. Pastaneden poğaça yemeye son. Enfes lezzetli ve sağlıklı bu poğaçaları kesinlikle denemelisiniz. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun! Herkesin ellerine sağlık.Bu poğaçalar evinizin yeni vazgeçilmezi olacak. Daha fazla lezzeti ve pratik yemek tariflerini denemek istiyorsanız yemek sitemizi takip edebilirsiniz.