Bu Tarife Bayılacaksınız! İtalyan Usulü Pizza Margherita Tarifi!

Artık evde İtalyan usulü Margherita pizza yapmak mümkün! Kendinizi İtalya'nın en gözde pizzacısında gibi hissedeceksiniz. Evinizde mozzarella peynir yoksa dil peyniri de kullanabilirsiniz.

Dil peyniri kullanarak da çok nefis bir pizza yapabilirsiniz. Mozzarella peyniri, domates, fesleğen ve zeytinyağının birleşimiyle oluşan Margherita pizzası aynı zamanda Napoli pizzası olarak biliniyor. İtalyan pizzası deyince akla gelen en önemli pizzalardan biri de Margherita pizzası. Bu Pizza İtalya bayrağının 3 rengini temsilen fesleğen (yeşil) mozzarella (beyaz) ve domates sosu (kırmızı) simgelenerek kraliçeye ithaf edilmek üzere “Margherita” adını alıyor. İtalyan usulü Margherita pizzası yemek için haydi mutfağa!

Hazırlama Süresi: 30 dakika

Pişirme Süresi: 15 dakika

(Bu tarif 2 kişiliktir.)

Pizza Margherita Tarifi İçin Malzemeler:

Hamuru için:

  • 2,5 su bardağı un
  • 2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • ½ tatlı kaşığı kuru maya
  • ½ tatlı kaşığı tuz
  • ½ tatlı kaşığı toz şeker

Sosu için:

  • 4 adet orta boy domates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik

Üzeri için:

  • 250 gram rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 4 adet taze fesleğen yaprağı

Margherita Pizzası Nasıl Yapılır?

  1. Kabuğu soyulmuş domatesleri rendeleyin. Zeytinyağını sos tenceresinde kızdırın. Rendelenmiş domatesleri 3-4 dakika kaynatın. Kekiği ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.

Kuru maya, toz şeker ve Ilık suyu küçük bir kapta karıştırıp 10 dakika bekletin.

  1. Elenmiş unu karıştırma kabına aktarın, tuzu ekleyin ve karıştırın.
  2. Hazırladığınız maya karışımını ve zeytinyağını orta kısmına ekleyin. Tüm malzemeyi orta kısımdan dışa doğru karıştırarak yoğurun.
  3. Toparlanan hamuru büyük bir beze haline getirin. Ayrı bir kaba alın üzerini streç film ile kapladıktan sonra oda ısısında 30 dakika kadar bekletin.
  4. Mayalanan hamuru eşit bezelere ayırın üzerine un serpin. Hafif bir şekilde unlanmış mutfak tezgahı üzerinde merdane yardımıyla yuvarlak şeklinde açın.
  5. Domates sosunu kepçe yardımıyla pizzanın ortasından kenarlarına doğru yayın. Kenar kısımlarında bir parmak kadar boşluk bırakın.
  6. Rendelenmiş mozarella peynirini veya dil peynirini pizzaları üzerinde eşit olarak önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 15 dakika peynirler eriyip pizzanın üstü kızarana kadar pişirin.
  7. Ve pizzanız servise hazır. Fesleğen yapraklarını fırından çıkan pizzaların üzerine serpiştirin. Pizzaları dilimledikten sonra peynirlerin uzaması için bekletmeden servise başlayın. Afiyet olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gurme Haberleri