Sosyal Hizmetler Dairesi Şube Müdürü Özlem Yaşar uygulamayı tüm Mersinlilere ulaştırmayı hedeflediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
“Mahalle Mutfağı ile 31 noktada hizmet veriyorduk. 6 noktada açtığımız yeni mutfaklarla birlikte, bu sayıyı 37’ye çıkardık. Bunlardan biri olan ve yoğun göç alan Seymenli mahallesinde de uygulamamızı başlattık. 3,5 liraya 3 çeşit yemeği, ihtiyacı olan herkes alsın, bir öğününü bu şekilde karşılasın istiyoruz. Mersin’de 20 nokta, Tarsus’ta 14 nokta ve Erdemli’de 3 noktada hizmetlerimiz devam ediyor.”
"Büyükşehir sayesinde vatandaş yemeğe ucuz fiyata ulaşıyor”
Mahalle Mutfağı’nın, mahallelerine gelmesinden memnun olduklarını söyleyen Leman Sargıgül, insanların hayat pahalılığından dolayı geçinmekte zorlandıklarını belirterek, “Vatandaş, hayat şartlarından dolayı geçinemiyor. İnsanlar ucuz fiyata doyabiliyor ve ihtiyacını karşılayabiliyor. Halk olarak Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyor ve böyle uygulamaların devam etmesini istiyoruz.” diye konuştu.
“Parasız olan veya asgari ücretle geçinenler için güzel uygulama”
Mehmet Tülü ise, sunulan bu hizmetin çok anlamlı olduğunu belirterek, “Bu hizmetler güzel. Parasız olan veya asgari ücretle geçinen çok kişi var. Ekmek yetiştiremiyorlar adamlar. Bu enflasyon şartlarında bir de çocuklarını okutuyorlar. Ben çocuklarımı okuttum, şimdi olsa hayatta altından kalkamazdım.” dedi.
“Büyükşehir’in herkese eşit mesafedeki hizmetlerini çok başarılı buluyorum”
Çocukların aç olarak derse girmesinin ne demek olduğunu bilen bir insan olduğunu söyleyen emekli öğretmen Şadi Yılmaz ise, şu ifadeleri kullandı:
"54 yıllık bir eğitimci olarak bu çocukların midesine bir tas sıcak çorba ve ekmek giriyorsa, inanın bunun hayrı sayılamayacak kadar çok fazladır. Belediye bir bütündür. Meselelere ayrım yapmadan yaklaşımını, herkese eşit mesafedeki hizmetlerini çok başarılı buluyorum.”