Müdürlükten yapılan açıklamada, el hijyenin ihmal edilen bir konu olduğu belirtilerek eller yoluyla taşınan bakterilerin soğuk algınlığı, SARS, hepatit A, Avian Influenza gibi tehlikeli hastaklara neden olabildiği kaydedildi.Ellerin; yemek hazırlamadan önce, yemek yemeden önce ve yemek yedikten sonra, hastaya temas etmeden önce ve hastaya temas ettikten sonra, tuvaleti kullandıktan sonra, çocukların altını değiştirdikten sonra, steril eldiven kullanmadan önce ve eldiven kullandıktan sonra, pişmemiş gıdalara temas ettikten sonra, üst solunum yolu sekresyonları ile temas ettikten sonra, bozulmuş gıda ve çöplere dokunduktan sonra, kedi, köpek ve diğer tüm hayvanları elledikten sonra mutlaka doğru yöntemle yıkanması gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.