Çamlıca Kampüsü, mimari tasarım vizyonu ile ödül kazandı

Yeni Türkiye Eğitim Vakfı Okulları (YETEV); çağın gereklerini yorumlayarak öğrencilerin kişisel gelişim süreçlerine katkı sağlıyor ve geleceğin liderleri olarak yetişmelerine yön veriyor. YETEV bünyesinde 2011 yılından...

Yeni Türkiye Eğitim Vakfı Okulları (YETEV); çağın gereklerini yorumlayarak öğrencilerin kişisel gelişim süreçlerine katkı sağlıyor ve geleceğin liderleri olarak yetişmelerine yön veriyor. YETEV bünyesinde 2011 yılından bu yana Montessori eğitim sistemiyle hizmet veren Palet Okulları; öğrencilerin eğitim, sağlık, beslenme, sanat, spor ve bilim odaklı kişisel gelişim süreçlerini dikkatlice gözlemliyor. Böylece her öğrencinin yetenek ve ilgi alanları tek tek tespit ediliyor. Yeni Palet Okulları Çamlıca Kampüsü’nün mimari sürecinde ise Montessori eğitim vizyonu ve standartları çerçevesinde, öğrenci refahını gözeten özel bir yaşam alanı inşa edildiği dikkat çekiyor. 

Öğrenciler, geleceğe güvenle hazırlanıyor

Artı Eğitim Dergisi’nin bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği ‘Yılın Eğitimde Başarı Ödülleri’nde, ‘Yılın Okul Mimarisi Ödülü’nü kazanan yeni Palet Okulları Çamlıca Kampüsü; 11 bin metrekarelik kapalı alanı, 3 bin 200 metrekarelik yeşil alanı, 170 metrekarelik yüzme havuzu, 180 kişilik yemekhanesi, 160 kişilik konferans salonu, 223 metrekarelik kapalı spor salonu, 127 metrekarelik mescid alanı ve 211 metrekarelik kütüphane alanı ile öğrencilerini geleceğe hazırlıyor.

Hayati Oktay refah bir eğitim sunmak için sekiz tasarım belirlediklerini söyledi.

YETEV Okulları Genel Müdürü Hayati Oktay, 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde faaliyete geçen yeni Palet Okulları Çamlıca Kampüsü’nün, mimari açıdan nasıl farklılaştığını ise şu şekilde aktardı: “ Öğrencilere çok daha refah bir eğitim sunabilmek için belirlenen bu sekiz tasarım ilkesi; öğrencilerin çok daha güvenli, kaliteli ve fonksiyonel bir atmosferde eğitim almaları sürecine yön veriyor.”

Doğa ve yeşillik bir arada kurgulandı

Tasarlanan proje mimarisinde doğal aydınlatma sağlamak için geniş pencereler tercih edildiğini ve binanın iki kütlesini bağlayan bir atrium tasarlandığını dile getiren Oktay; “Okul bahçesinde tören alanı, çok kullanımlı spor sahaları, yaş gruplarına göre ayrılmış ve doğal malzemelerden üretilmiş oyun alanları, permakültür hobi bahçeleri bulunuyor. Okul bahçesinin bitkisel peyzaj tasarımında ise sürdürülebilirlik açısından ekosistem dinamiklerini destekleyen yeşil altyapı oluşturuldu” açıklamasında bulundu.

Hayati Oktay, öğrencilerin çevreye kolay adapte olacağını belirtti

Yeni Palet Okulları Çamlıca Kampüsü’nde, çocukların psikolojik ihtiyaçlarını gözeten, merak duygusunu pekiştiren, farklı beklentilerine yanıt veren mekan hiyerarşisinin, en önemli tasarım kriteri olarak benimsendiğine dikkat çeken Hayati Oktay; “Öğrencilerin, kendilerine sunulan alan içerisinde ve çevresinde özgürce hareket edebilmeleri hedeflendi. Bu kapsamda her mekan, çocukların farklı ihtiyaçlarına yanıt verecek biçimde tasarlandı. İhtiyaçların göz önünde tutulması, çocuğun çevreye kolayca adapte olabilmesi sürecini hızlandırıyor” dedi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri