USD/TRY: Dün ABD'de gündemde kalmaya devam eden resesyon endişeleriyle birlikte risk algısı zayıftı. Bu sabaha bakıldığında, Çin'de artan koronavirüs vaka sayıları sonrası bu ülkeden gelenlere yönelik ABD ve İtalya'nın bazı önlemler alması yakından izlenirken, riskli varlıklarda baskı sürüyor. Hacimlerin düştüğü ortamda Dolar ise yatay. Ocak ayının ikinci haftasına kadar sürmesi beklenen tatil modu ile düşük hacimler devam edebilecekken, bugün ABD'de açıklanacak haftalık yeni işsizlik maaşı başvuruları verisi takip edilecek. Yurtiçi tarafta ise bugün TCMB tarafından haftalık DTH, rezerv ve sermaye hareketleri istatistikleri yayımlanacak. Ek olarak PPK toplantı özeti takip edilecek. Fiyatlamalar tarafında ise Dolar/TL'de sınırlı yükselişlerle 18,70'in üzeri görülse de henüz anlamlı bir hareketlilik yok. Kurun bugün de sınırlı hareketler sergileyebileceğini düşünürken; seviye olarak aşağıda 18,65, yukarıda 18,7650 izlenebilir.
EUR/USD: Tatil modu ile düşük hacimlerinin devam ettiği haftada gündemde kalan resesyon endişeleriyle birlikte risk iştahı zayıf. Bu arada piyasada net bir baskıya yol açmasa da Çin'de koronavirüs vakalarında yaşanan artış ve buna bağlı olarak bazı ülkelerin açıkladığı önlemler bir taraftan yakından izleniyor. Bugün ABD'de 24 Aralık haftasına ilişkin haftalık yeni işsizlik maaşı başvuruları takip edilecek. Fiyatlamalar tarafında; dün 4 baz puan yükselen ABD 10 yıllık tahvil faizi, bu sabah yatay. EURUSD paritesi ise 1,0608 ile en düşük seviyeden günü tamamlasa da kısa vadeli yön konusunda net bir sinyal vermemekte. Bu kapsamda, paritede bant hareketinin 1,0565 - 1,0685 seviyeleri arasında devam edebileceğini düşünüyoruz.
XAU/USD: Ocak ayının ikinci haftasına kadar sürmesi beklenen tatil modu ile görece düşük hacimler sürerken, ABD tahvil faizindeki artışa karşın değerli madende baskı sınırlı kalmakta. Bu sabah ise Dolar'daki kısmi baskı ve zayıf risk algısıyla değerli maden dünkü kapanış seviyesi olan 1.804'ün hafif üzerinde hareket ediyor. Küresel piyasalarda devam eden kırılganlık nedeniyle Ons Altın'ın aylık ortalamanın bulunduğu 1.794 seviyesinin üzerinde kalabileceğini düşünüyoruz. Diğer yandan, şimdilik Fed'in piyasadan biraz daha fazla şahin bir görüntü çizmesi kalıcı bir yükselişin önündeki engel olduğu söylenebilir. Bu kapsamda, düşük hacimler de düşünüldüğünde yükseliş denemelerinde direnç bölgelerinden tepki görülebilir ki seviye olarak 1.825 izlenebilir. Özetle, düşük hacimler kısmen ani hareketlere neden olabilecekse de değerli madende şu aşamada söz konusu seviyeler arasında bant hareketi bekliyoruz. |