USD/TRY: Dün Dolar endeksinde (DXY) %0,8 oranında yükselse de 111,9 seviyesinden geçen aylık ortalamasına ulaşamadı. Bu sabah da risk iştahındaki iyimserlikle birlikte DXY %0,5 civarında düşüş sergiliyor. Yarınki Fed faiz kararı beklenirken, bugün ABD'de ISM imalat endeksi, inşaat harcamaları, JOLTS açılan iş sayısı gibi veriler takip edilecek. Verilerde zayıflamanın devam ettiğine yönelik işaretler risk iştahını destekleyebilir ki piyasalar belirsizliklere rağmen Fed öncesi bir miktar iyimser tarafta kalmayı tercih ediyor. DXY'de bu sabah gözlenen düşüş ve Gelişmekte Olan Ülkelerdeki alıcılı görüntüye karşın Dolar/TL'nin 18,60'ın hafif de olsa üzerinde kalma isteği sürüyor. Günün geri kalanında da bu eğilimin sürmesini beklerken, direnç olarak 18,6620 takip edilebilir. Aşağıda ise 18,5870 destek konumunda. Bu sabah yurtiçinde ekim ayı imalat PMI verisi takip edildi. Buna göre PMI'da eşik seviyelerin altında kısmi düşüş devam etti ve ekim ayı değerli 46,40 olarak gerçekleşti. Önceki 46,90 idi.
EUR/USD: Haftaya satıcılı bir görüntüyle başlayan parite 0,9890 civarından bulunan 50 günlük ortalamasından destek buldu. Fed faiz kararı öncesi ABD borsalarının da Avrupa ve Asya'daki pozitif görüntüye katılması ile birlikte risk alma iştahında kısmi iyimserlik gözlenirken, EURUSD söz konusu ortalamadan aldığı tepkiyle bu sabah %0,4 civarında yükselişte. Bu arada Euro Bölgesi'nde ekim ayı öncü TÜFE'nin, enerji ve gıda fiyatlarındaki yükselişlerin etkisiyle aylık %1,5 artışla beklentileri (%1,2 artış) aşması ECB'nin önümüzdeki dönemde faiz artışlarında şahin duruşunu sürdürmesine yönelik beklentileri artırabilecektir. Bu kapsamda, parite 0,9890 desteğinin üzerinde kalmak isteyebilir. Aksi durumunda 0,9840 bölgesi tepki için takip edilebilir. Öte yandan, yükselişin sürmesi ve 0,9950 seviyesinin kırılması durumunda 1,0 hedef olabilir.
XAU/USD: Geçtiğimiz haftayı düşüşle kapattıktan sonra bu haftaya da satıcılı bir görüntüyle başlayan değerli maden günü %0,7 kayıpla 1.634 seviyesinden kapattı. Bu sabah ise Dolar'ın dünkü yükselişini sürdürememesi ve düşüş sergilemesiyle Ons Altın'da yükseliş gözleniyor. Teknik seviyelere baktığımızda 1.635 - 1.645 bölgesinin fiyatı bir süredir tuttuğunu söyleyebiliriz. Bu bölgenin kaybında düşüşler 1.615 seviyesine kadar derinleşebilir. Alımların anlam kazanabilmesi için ise öncelikle 1.660 seviyesinin üzerinde kapanışlar gerekiyor, 1.680 ana direnç bölgesi.
Kaynak Ziraat Yatırım