Kış Aylarının Vazgeçilmezi, Tahinli Çörek!
Çay saatlerinde içinizi ısıtacak muhteşem bir tahinli çörek tarifi! Peki lezzetli ve pratik tahinli çörek nasıl yapılır? İŞte tahinli çörek yapılışı ve püf noktları...
Özellikle Kış aylarında tüketilen çay saatlerinin vazgeçilmezi tahinli çöreğin tarifi! Bu tahinli çörek tarifi çay saatinin yeni vazgeçilmezi olacak. Bir kere tadına bakan bu lezzete doyamayacak. İşte tahinli çörek yapımı…
Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
(Bu ölçülere göre 4 adet çörek çıkıyor.)
Tahinli Çörek İçin Gerekli Malzemeler:
Hamuru için:
- 2,5 çay kaşığı kuru maya
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 50 gram tereyağı
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 2,5-3 su bardağı un
İçi için:
- 1 su bardağı tahin
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı fındık içi
Tahinli Çörek Nasıl Yapılır?
- Hamur için un hariç bütün malzemeleri kaba alıp karıştıralım.
- Azar azar unu ekleyerek yoğuralım.
- Hamuru 15 dakikada dinlendirelim.
- Tahin ve şekerleri iyice karıştıralım.
- Hamuru üç parçaya bölerek elimizle tezgahın üstünde açalım.
- İçerisine tahin sürüp rulo haline getirelim.
- Ruloyu kendi etrafında döndürerek sarın ve fırın tepsisine yerleştirelim.
- Üzerine yumurta sürüp fındık serpelim.
- 180 derece fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.
Ve tahinli çöreğimiz servise hazır. Sıcak bir şekilde servis etmenizi tavsiye ederiz. Sıcacık bir tahinli çöreği çayla birlikte tüketebilirsiniz. Eminiz ki tahinli çöreğinizin tadına bakan herkes size bu çöreğin tarifini soracak. Bu yüzden tarifi not almayı unutmayın. Bu tarif soğuk kış aylarında içinizi ısıtacak.
Yapan herkesin ellerine sağlık, afiyet olsun!
Tahinli Çörek Pişirme Önerisi
İsteğe bağlı olarak tahin ve toz şekerli harcın içine ince çekilmiş ceviz atılabilir. Yumurta sarısı sürdüğünüz tahinli çöreklerin üzerine ceviz içi serpiştirebilirsiniz.
Tahinli Çörek Püf Noktası
Hamurları oda ısısında dinlendirmeye ve hazırladığımız çörekleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı bir şekilde dizmeye özen gösterelim. Kullandığınız unun yoğunluğuna göre hamura daha az veya daha fazla un eklemeniz gerekebilir. Hamurları açtığınız sırada mutfak tezgahını temiz olmasına da dikkat edin.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.