Suriyeli ve Türkiyeli Şirketler, turizm fırsatlarını Şanlıurfa’da değerlendirdi
2023 İslam Ülkeleri Başkenti seçilen ve GAP bölgesinin en hızlı gelişen turizm merkezi konumundaki Şanlıurfa’da iş ortaklıkları yaratma ve yeni istihdam alanları açmaya dair çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak...
2023 İslam Ülkeleri Başkenti seçilen ve GAP bölgesinin en hızlı gelişen turizm merkezi konumundaki Şanlıurfa’da iş ortaklıkları yaratma ve yeni istihdam alanları açmaya dair çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak sivil toplum kuruluşu SPARK, Suriyeli ve Türkiyeli turizm şirketlerini 21 Ekim’de gerçekleştirdiği Şanlıurfa, Turizm, Yatırım ve Fırsatları B2B İş Görüşmeleri etkinliğinde buluşturdu. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ŞUTSO) desteği ile düzenlenen etkinlikte, ŞUTSO’ya kayıtlı ve SPARK’ın iletişim ağında olup sektöründeki yatırım ve ticari fırsatları değerlendirmek isteyen 80 işletme yüz yüze tanışma etkinliğinde bir araya geldi.
Türkiyeli ve Suriyeli turizm işletmeler etkinlikte bir araya geldi
SPARK’ın yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile düzenlenen etkinliğin amacının Şanlıurfa'da turizm sektöründe faaliyet gösteren ve etki alanını büyütmeyi planlayan Suriyeli ve Türkiyeli işletmeleri bir masada buluşturmak olduğu belirtildi. İşletmelerin uluslararası tüketici piyasalarındaki gelişmelerden haberdar edilmesinin hedeflendiği etkinlikte, SPARK iş ortaklıkları kurulması için köprü görevini üstlendi. Şirket, yerel pazarda faaliyet gösterenlerin bu piyasada daha sağlam ve güçlü bir yer edinmelerine destek oldu.
Pazarın güçlü oyuncularının imkanlarından yararlandılar
Şanlıurfa, Turizm, Yatırım ve Fırsatları B2B İş Görüşmeleri’ne katılan işletmeler, birçok avantajdan yararlanma fırsatı buldu. Ekinlikte sektördeki yatırım ve ticari fırsatlar değerlendirilirken, katılımcıların pazarın güçlü oyuncularının imkanlarından faydalanmalarının önü açıldı. Bunun yanı sıra girişimcilerin ortak çalışmalarla büyümelerine ve yeni istihdam alanları yaratmalarına dair yeni fikirler geliştirmelerine yardım edildi. Farklı kapasite ve iş hacmine sahip şirketlerin bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarına da olanak tanındı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.