Başkan Aktaş, BUSKİ ekibiyle buluştu
Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde, 3 ay önce Ankara’da yapılan ‘Belediye Su Kayıpları Çalıştayı’nda, yüzde 20’ler seviyesindeki kayıp-kaçak...
Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde, 3 ay önce Ankara’da yapılan ‘Belediye Su Kayıpları Çalıştayı’nda, yüzde 20’ler seviyesindeki kayıp-kaçak oranı ile BUSKİ, Türkiye’deki en iyi su ve kanal idaresi seçildi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da bu alandaki başarıları nedeniyle ‘Suda verimlilik ödülünü’ geçtiğimiz ay Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin de katıldığı törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın elinden aldı. Başkan Aktaş, BUSKİ’nin yönetim kadrosu ve çalışanlarıyla bir araya geldi.
3.3 milyar TL’lik yatırım
BUSKİ binasında düzenlenen, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri ve Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Politikalar Kurulu Üyesi Hayri Baraçlı’nın da katıldığı törende konuşan Başkan Aktaş, bu başarının altında alın teri, emeği olan tüm BUSKİ personeline teşekkür etti.
Büyükşehir’de göreve geldiği Kasım 2017’den itibaren Bursa için yılmadan, usanmadan, canla başla çalışmaya başladıklarını hatırlatan Başkan Aktaş, “Bu süreçte; 1 milyon 500 bine yakın abonemize hizmet veren 2 bin 616 BUSKİ personelimizle birlikte şehrimizin su ve kanal işlerini en iyi şekilde idare ettik. Kayıp kaçak oranlarımızı Avrupa standartlarına getirerek merkezde yüzde 20’ler seviyesine indirdik. Bunun yanında görünmeyen yatırımlar olarak tabir edilen altyapı çalışmalarına hız verdik. Yine bu dönemde; altyapıya yaklaşık 3 milyar 300 milyon TL yatırım yaptık.” dedi.
Başkan Aktaş, inşa ettikleri HES, GES ve çamur yakma tesisi ile kendi enerjini üretmede bütün su idarelerine örnek olduklarını hatırlatarak, TSE’den 8 adet ile en fazla kalite belgesi alan su ve kanal idaresi olduklarının altını çizdi.
Bütün su ve kanal idareleri arasında 3 kalite belgesini Türkiye’de ilk, 1 tanesini de Bursa’da ilk BUSKİ’nin aldığını ifade eden Başkan Aktaş, şunları kaydetti:
“Mevcut laboratuvarlarımız uluslararası yeterliliğe sahip. Laboratuvarda akredite olduğumuz 299 parametre sayısı ile bütün su ve kanal idareleri arasında birinciyiz. Görevde olduğumuz 5 yılda belirli mevsimlerde su sıkıntısı çeken kırsal bölgelerimizi sağlıklı ve kesintisiz içme suyu ile buluşturduk. Vatandaş memnuniyetini her zaman ilk sıraya koyarak 185 çağrı merkezi, online abonelik, e-Buski, e-devlet ve BUSKİ mobil uygulamalarını vatandaşlarımıza ulaştırarak bütün işlemlerini şubeye gitmeden yapabilmelerine imkan tanıdık”
“Susuz bırakmadık”
Başkan Aktaş, DSİ kayıtlarına göre son 30 yılın en kurak mevsimlerinin yaşandığı 2019 yılında bile Bursalıları bir gün susuz bırakmadıklarına değinerek, iklim değişikliği ve kuraklığı sadece Bursa’nın değil, bütün dünyanın konuştuğunu, bu süreci 7/24 çalışarak çok iyi idare ettiklerini vurguladı.
Bursa’ya 2060 yılına kadar su sorunu yaşatmayacak yaklaşık 150 milyon euroluk Çınarcık Barajı suyunun Bursa’ya getirilmesi projesine hız verdiklerini dile getiren Başkan Aktaş, sadece Bursa’da değil, BUSKİ ekiplerinin asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesinde de ilk günden beri insanüstü bir gayretle çalıştığını belirtti.
Başkan Aktaş, törenin sonunda Bursa’nın altyapısına değer katan gayretli çalışmaları nedeniyle tüm BUSKİ çalışanları adına BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç’e teşekkür plaketi verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.