Başkan Aktaş: "Bursa olarak dönüşmekten başka çaremiz yok"
Bursalı iş adamlarıyla bir araya gelerek deprem bölgesindeki son durum ve çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Aktaş, ramazan ayında deprem bölgesinde verecekleri iftarlara, Bursa’nın deprem riski taşıyan bölgelerinde yaşayan...
Bursalı iş adamlarıyla bir araya gelerek deprem bölgesindeki son durum ve çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Aktaş, ramazan ayında deprem bölgesinde verecekleri iftarlara, Bursa’nın deprem riski taşıyan bölgelerinde yaşayan insanları da götüreceklerini söyledi.
Bursa Milletvekili Refik Özen, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Alpaslan Şenocak, İlahiyatçı ve Yazar Prof. Dr. Hayrettin Karaman ve MÜSİAD üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Aktaş, ülke olarak büyük bir üzüntü ve acı yaşadıklarını, tarifinin de mümkün olmadığını dile getirdi.
Herkesin bir olayı başka bir olayla kıyasladığını ancak kendisinin 52 yaşında olmasına rağmen bu olayı başka bir olayla kıyaslayamadığını belirten Başkan Aktaş, asrın felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.
“Devlet seferber oldu”
Başkan Aktaş, depremin gece 5 civarında Bursa Valisi Yakup Canpolat ile iletişim kurduğunu ve ilgili birimlere hazırlanmaları yönünde talimatlar verdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
“Yollardaki hasarları görünce dehşete düştük. Çünkü bölgeye giderken nasıl bir manzarayla karşılaşacağımızı bilmiyorduk. 12 saatte Gaziantep’e ulaştık. Devletin bütün kurumları seferber oldu. Belediyelerden sivil inisiyatiflere kadar herkes el birliğiyle hareket etti. İnşallah devlet millet kaynaşmasıyla bu süreci aşacağız. Durumu olan da olmayan da elinde ne varsa bölgeye yardım için gönderdi. Milletin aynı anda hareket geçmesi birlik ve beraberliğimizin artmasında önemli bir unsurdur.”
Personel sayısı 2 bine kadar çıktı
Daha sonra Hatay’da görevlendirildiklerini söyleyen Başkan Aktaş, Hatay’daki büyük yıkımı şehre varıp gezince fark ettiklerini belirterek, “Boşa çıkan tüm ekipleri Hatay’a kaydırmaya başladık. Kısa sürede aşevi oluşturduk. Depremin en büyük zararını Hatay gördü. Deprem bölgesinde personel sayımız 2 bine kadar çıktı. Hatay, Maraş, Antep ve Adıyaman’daydık. Şuan sadece Hatay ve Maraş’ta ekiplerimiz var. Bölgede halen 400 civarında personelimiz bulunuyor. 190 civarında aracımız var.” dedi.
“Depremin verdiği zararı göstermek istiyorum”
Başkan Aktaş, ramazan ayının yaklaştığını ve bölgeye desteklerin sürmesi gerektiğini belirterek, işadamlarının Bursa’da iftar sofraları kurmasından ziyade deprem bölgesinde iftar sofraları kurmasını tavsiye etti.
Bu zamana kadar deprem bölgesine destek ve katkı sunan herkese teşekkür eden Başkan Aktaş, “Hatay, Gaziantep Nurdağı, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da her hafta birer iftar vereceğim. İbret alınması için birine bin 50 konutlardan, birine Merinos altından, birine Altıparmak’tan 8-10 kişiyi götürerek depremin verdiği zararı göstermek istiyorum. Bizim Bursa olarak dönüşmekten başka çaremiz yok. 40-50 yıllık binalarımızla alakalı, kaçak binalarla alakalı daha radikal tavırlar içerisinde olmamız gerekiyor. Dönüşüm işini daha da arttırmalıyız.” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.